• ¡Welcome to Square Theme!
  • This news are in header template.
  • Please ignore this message.
مهمان عزیز خوش‌آمدید. ورود عضــویت


امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: مقاله طرح توجیهی ظروف یکبار مصرف گیاهی
حالت موضوعی
#1
هدف از اجرای این طرح توجیهی ، احداث واحدی برای تولید انواع ظروف تجزیه پذیر و ظروف یکبار مصرف گیاهی است.
در حالي كه استفاده از پلاستيك ها در بسته بندي انواع مواد غذايي در حال حاضر رو به فزوني است و گرايش مردم به سمت ظروف يك بار مصرف افزايش يافته، متخصصان و كارشناسان ذيربط تاكيد مي كنند ظروف يك بار مصرف كه از منابع نفتي توليد مي شوند، براي سلامت بدن مضر است اين در حالي است كه موسسات بهداشتي در تمام دنيا استفاده از ظروف يك بار مصرف را به جاي استفاده از ظروف چند بار مصرف در مدارس، بيمارستان ها، رستوران ها و ادارات مفيد مي دانند.اين گرايش روزافزون موجب شده در كشور ما به دليل ذات ارزان تكنولوژي تبديل مواد پلاستيكي و بازيافتي به ظروف يك بار مصرف، مراكزي در نقاط مختلف، انباري ها، زيرپله اي ها و... بدون نظارت سازمان هاي متولي شكل بگيرند و زباله هاي پلاستيكي را به ظروف يك بار مصرف تبديل كند.اين در حالي است كه معضل پراكنش زباله هاي پلاستيكي در جاي جاي كشور هم يكي از معضلات زيست محيطي است كه به گفته كارشناسان اين ظروف تا چندين سال در خاك مي مانند و تخريب ناپذيرند. از مشكل زيست محيطي ظروف يك بار مصرف پلاستيكي كه بگذريم، تلاقي مواد غذايي با مواد پلاستيكي به ايمني، سلامت و حتي طعم غذا لطمه وارد مي كند.
  هنگامي كه غذاي داغ در ظروف پلاستيكي شفاف، رنگي و حتي فومي ريخته مي شود، بسياري از گونه هاي سمي پلاستيكي به داخل مواد غذايي رخنه مي كند و مواد سمي وارد غذا مي شود. برخلاف تصور عموم ظروف يك بار مصرف اسفنجي (فومي) مواد اسيدي را بيشتر به داخل خود مي كشد و اين ظروف بعد از ريختن مواد غذايي داغ، اسيدي و چرب به تدريج طي زمان دچار كاهش وزن مي شوند و در واقع مواد سمي به غذا وارد و سپس در بافت چربي بدن ذخيره مي شود و كم كم به يك ماده سرطان زا تبديل خواهد شد. مواد سمي تجمع يافته در بافت چربي بدن بتدريج موجب خستگي، عصبيت، بي خوابي، كم شدن پلاكت ها و گلوبين، غيرعادي شدن كروموزوم ها و شيوع انواع سرطان ها خواهد شد. بتازگي اتفاق ديگري كه در توليد ظروف يك بار مصرف افتاده، رنگي كردن اين ظروف است كه علاوه بر انتقال مواد تشكيل دهنده پلاستيك، ساير مواد افزودني شيميايي را هم به داخل غذا وارد مي كند و اثرات سوء بيشتري بر سلامت مردم دارد.
اكنون در بیشتر كشور‌ها از ظروف پلی‌استایرنی به‌صورت محدود استفاده می‌شود و ظروف یك‌بار مصرف بیوپلیمری، كاغذی و در نهایت پلی‌پروپیلنی جایگزین این ظروف شده‌اند.این مطلب برگرفته از سایت لیوان کاغذی است .
پروپیلن مونومر تشكیل دهنده پلی‌پروپیلن تركیبی خطی است كه درصورتی كه در اثر شرایط خاصی از این پلیمر آزاد شود در مقایسه با استارن تاثیرات منفی كمتری روی سلامت مصرف‌كنندگان به جا می‌گذارد.
كار روی پلیمرهای گیاهی از سال 1970 و در زمان بحران نفت آغاز شد. در آن زمان كشورهای پیشرفته از جمله آمریكا، به فكر تولید موادی جهت صنایع بسته بندی افتادند كه وابسته به مواد نفتی و فسیلی نباشند بنابراین پلیمرهای گیاهی با تركیباتی چون سیب زمینی، ذرت و گندم را مورد آزمایش قرار دادند. این پلیمرهای هیدروكربنی دارای خواص ضعیف پلیمری هستند كه با تغییر و اصلاح آنها می‌توان به شرایط پلیمرهای نفتی رسید.ظروف یك بار مصرف بیوپلیمری با پایه گیاهی، قدمت زیادی ندارند اما اكنون استفاده از آنها در سطح آمریكا و اروپا و حتی آسیا به سرعت در حال گسترش است.
تعریف : واژه زيست تخريب‌پذير به معني موادي است که به سادگي توسط فعاليت موجودات زنده به زير واحدهاي سازنده خود تجزيه شده و بنابراين در محيط باقي نمي‌مانند. استانداردهاي متعددي براي تعيين زيست تخريب‌پذيري يک محصول وجود دارد که عمدتاً به تجزيه 60 تا 90 درصد از محصول در مدت دو تا شش ماه محدود مي‌گردد.
توليد پلاستيک‌ها با استفاده از منابع ‌طبيعي مختلف، باعث سهولت تجزيه آنها توسط تجزيه کنندگان طبيعي مي‌گردد. براي اين منظور و با هدف داشتن صنعتي در خدمت توسعه پايدار و حفظ زيست  بوم‌هاي طبيعي، توليد نسل جديدي از مواد ‌اوليه مورد نياز صنعت بر اساس فرآيندهاي طبيعي در دستورکار بسياري از کشورهاي پيشرفته قرار گرفته است.
در این بین ، تولید پلیمرهای زیستی جایگاه خاصی دارند . تولید اینگونه پلیمرها توسط طیف وسیعی از موجودات زنده مثل گیاهان ، جانوران و باکتری ها صورت می گیرد . چون این مواد اساس طبیعی دارند، بنابراین توسط سایر موجودات نیز مورد مصرف قرار می گیرند .
برای بهره برداری از پلیمرهای گیاهی در صنعت دو موضوع باید مورد توجه قرارگیرد :
الف : دید محیط زیستی : این مواد باید سریعاً در محیط مورد تجزیه قرار گیرند ،بافت خاک را برهم نزنند و براحتی با برنامه های مدیریت زباله و بازیافت مواد از محیط خارج شوند .
دید صنعتی : این مواد باید خصوصیات مورد انتظار صنعت را از جمله دوام و کارایی را داشته باشند و از همه مهمتر ، پس از برابری یا بهبود کیفیت نسبت به مواد معمول ، قیمت تمام شده مناسبی داشته باشند . بنابراین تولید پلیمرهای تجدید شونده با بهره برداری از کشاورزی ، یکی از روش های تولید صنعتی پایدار برای منظور دو روش اصلی می باشد.
ویژگی بارز پلیمر گیاهی این است که در محیط های مختلف در مدت زمان فوق العاده کوتاهی تجزیه می شود . به همین سبب دولت بخشنامه ای به تازگی دستگاه های دولتی را ملزم به استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی پوسیدنی نموده و این موضوع بازار مصرف گسترده ای را برای تولید کنندگان این محصول بوجود آورده، به نوعی که در حال حاضر بازار مصرف این نوع محصول با نوعی کمبود عرضه مواجه است.
 
پاسخ
  


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  آشنایی با ظروف پخت و پز youka 0 1,349 10-31-2017، 11:51 PM
آخرین ارسال: youka
  چه نوع لیوان یکبار مصرفی مناسب این ایام است؟ youka 0 1,010 09-23-2017، 08:54 PM
آخرین ارسال: youka
  توصیه هایی برای مصرف باتری لپ تاپ youka 0 1,811 09-23-2017، 07:24 PM
آخرین ارسال: youka
  طرح توجیهی تولید روغن ذرت youka 0 1,372 07-27-2017، 02:54 PM
آخرین ارسال: youka
  10 فایده ی مصرف انبه youka 0 1,461 07-24-2017، 02:55 PM
آخرین ارسال: youka
  مقاله طرح توجیهی تولید قوطی آسان بازشو (easy-open) youka 0 1,315 07-08-2017، 06:36 PM
آخرین ارسال: youka
  مقاله فرآیند تولید ظروف یکبار مصرف گیاهی قسمت 2 youka 0 1,510 07-08-2017، 06:06 PM
آخرین ارسال: youka
  مقاله فرآیند تولید ظروف یکبار مصرف گیاهی - تجزیه پذیر youka 0 1,351 07-08-2017، 05:24 PM
آخرین ارسال: youka
  مقاله طرح توجیهی ظروف یکبار مصرف گیاهی قسمت 2 youka 0 1,340 07-08-2017، 04:19 PM
آخرین ارسال: youka
  مقاله طرح توجیهی بازیافت لامپ کم مصرف youka 0 1,298 07-07-2017، 03:11 PM
آخرین ارسال: youka

پرش به انجمن:


Browsing: 1 مهمان