01-17-2018، 12:50 PM
کم کم سال جدید فرا می رسد و باز هم تب و تاب خانه تکانی و نظافت منزل بین خانم های خانه دار بیشتر می شود به همین منظور با ذکر تازه ترین توصیه و نکات بهداشتی امید است تا به بهترین صورت ممکن …
کم کم سال جدید فرا می رسد و باز هم تب و تاب خانه تکانی و نظافت بین خانم های خانه دار بیشتر می شود به همین منظور با ذکر تازه ترین توصیه و نکات بهداشتی امید است تا به بهترین صورت ممکن کارهایتان را انجام دهید و دچار مشکل نشوید.ما هم به نقل از سایت «MSNBC» به مواردی اشاره می کنیم،قبل از شروع به هر نظافتی این موارد را بخوانید و به کار ببرید
۱) هرچه زودتر بهتر : اغلب لکه ها و مواد ریخته شده تازه را می توان راحت تر تمیز کرد. به عنوان مثال لکه گوجه فرنگی ریخته شده روی پیراهن که بلافاصله تمیز می شود، مقاومت کمتری نشان می دهد. اگر تمیزی آن را به بعد موکول کنید مجبورید مواد شوینده و وقت بیشتری روی آن صرف کنید. مثل لباس، برای جلوگیری از ثابت شدن لکه های روی فرش و موکت ها آن را بدون معطلی تمیز کنید.
۲) از بالا به پایین تمیز کنید: هنگام نظافت با جاذبه زمین در نیفتید ، زیرا موفق نمی شوید. تمیز کاری از بالا به پایین نتیجه بهتری می دهد. به هنگام تمیزکاری منزل ابتدا تارهای عنکبوت را از سقف و گچ کاری ها تمیز کنید. سپس لوسترها و پنکه های سقفی و بعد تابلوها و لوازم تزئینی را تمیز و گردگیری کنید و در ادامه قسمت پایین یعنی اثاثیه کف را تمیز کنید. این روش باعث می شود گرد و خاک از سقف روی زمین و اثاثیه تمیز نریزد. نظافت پنجره و آینه را نیز از بالا به پایین انجام دهید تا هم در وقت و هم انرژی شما صرفه جویی شود. اما در مورد نظافت دیوار عکس آن درست است. اگر از بالا شروع کنید، آب کثیف به قسمت پایین دیوار که هنوز تمیز نکرده اید می ریزد و لکه های آن به سختی از بین می رود.
۳) ابتدا موارد نظافت های خشک و سپس خیس را انجام دهید: هنگام نظافت اتاق از نظافت خشک مانند گردگیری، جارو و جاروبرقی آغاز کنید و سپس به موارد نظافت خیس مانند شست و شوی پنجره و تی کشیدن بپردازید. این کار باعث می شود گرد و خاک کمتری به سطوح خیس بچسبد.
۴) با روش های کم ضرر آغاز کنید. اول از مواد طبیعی و سپس از شوینده ها و روش های سخت تر برای نظافت استفاده کنید از آن جا که اطلاعات کافی در مورد مواد و لوازم شوینده دارید بنابراین قبل از رساندن هر نوع ضرری به وسایل دور و بر کار را متوقف کنید. یک خراش کوچک بهتر است از این که سطح گاز را با استفاده از سیم، پر از خراش کنید.
۵) برای عملکرد بهتر، به مواد مورد استفاده زمان دهید: هنگام استفاده از اسپری و یا مواد شوینده، بگذارید مواد کمی روی سطح باقی بماند و در این فرصت به کار دیگری بپردازید اگر در آشپزخانه هستید، سینک را با مواد سفیدکننده آغشته کنید و مشغول نظافت دیگری شوید این باعث می شود بدون نیاز به صرف انرژی و یا سابیدن، تمامی جرم ها و لکه ها به راحتی پاک شود.
۶) وسایل تمیزکننده: تمامی وسایلی را که لازم دارید در جعبه قرار دهید و همراه خود به اتاق موردنظر حمل کنید تا نیاز به رفت و آمد نباشد.
۷) اگر شک و تردید دارید، مواد را تست کنید: قبل از استفاده از مواد تمیزکننده جدید روی وسایل حساس،ابتدا روی قسمت کوچک، آن وسایل را آزمایش کنید تا از نتیجه آن مطمئن شوید.
۸) مواد شوینده و تمیزکننده را مستقیم روی وسایل آسیب پذیر اسپری نکنید: هنگام تمیز کردن وسایل الکترونیکی، مثل صفحه رایانه و… ابتدا مواد موردنظر را روی پارچه تمیز اسپری کنید و سپس آن ها را تمیز کنید.چکه کردن مواد شوینده روی وسایل می تواند به آن ها آسیب جدی برساند.
۹) توجه به برچسب وسایل : تا حد لازم به هنگام نظافت به برچسب ها و راهنمایی هایی که روی وسایل، از مبلمان گرفته تا لباس و لوازم برقی توجه کنید تا با مشکل برخورد نکنید.
۱۰) از خود مراقبت کنید: اغلب مواد شوینده حاوی اسید، مواد بی رنگ کننده، ضدعفونی کننده و صیقل دهنده است که می تواند به چشم، پوست، بینی و حتی ریه آسیب برساند. بنابراین استفاده از دست کش ، کلاه و یا روسری، عینک های محافظ، ماسک ، لباس و شلوار بلند که از پاشیدگی مواد محافظت می کند ضروری است . برای جلوگیری از نفوذ پیدا کردن گرد و خاک زیر ناخن دست ها را با کمی وازلین چرب کنید. از مخلوط کردن مواد شوینده که گاز سمی تولید می کند، جلوگیری کنید و مهم تر این که از تهویه اتاقی که تمیز می کنید مطمئن شوید.